Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Et juletræ uden kemi

| 3 Comments

Juletræer er generelt noget værre kemi. De bliver sprøjtet og gødet, for at de skal se så struttende flotte ud, som vi gerne vil have dem. Farven skal være den rigtige mørke grønne, toppen skal være perfekt, og grenene skal sidde perfekt. Vi bruger ofte lang tid på at vælge det rigtige træ, når vi står ved juletræsælgeren i byen eller ude ved fæld selv plantagen. Det er os selv, som har efterspurgt det, og nu er det ikke svært at få fat i sådan et perfekt træ. Juletræsdyrkerne har opdyrket det, vi har efterspurgt. Men skulle vi ikke begynde at efterspørge det naturlige? Det er da tosset, at vi belaster naturen med en masse kemi, og bagefter tager det ind i vores stuer, og udsætter os selv for det.

Skilt

Der findes efterhånden en del steder, hvor man kan købe økologiske eller usprøjtede træer, men man skal være lidt opsøgende. På ecoweb er der en oversigt over steder, hvor man kan købe økologiske juletræer. Den er ikke dækkende, der findes mange andre steder. Jeg var på jagt i søndags, og der var jeg så heldig, at de på torvet i Stege solgte usprøjtede træer fra Kimergården. De var super flotte. Juletræ i bil

Min stue(og min bil) er lille, så jeg gik efter et træ, som var til den smalle side og ikke så højt. Højden blev klaret med en sav, og så fik jeg en god portion pyntegran med i købet i form af resten af træet. Træ uden kemi, men med fod og pyntegrønt blev 200 kr., så det var helt rimelige priser.

Mit juletræ kommer altid først ind i stuen d. 24., så I må lige vente med at se det med pynt på.

3 Comments

  1. Pingback: Et juletræ uden kemi | Anna's Plads

  2. Avatar

    Hvor skønt, at det er muligt at købe usprøjtede juletræer. Nu er min bil jo endnu mindre end din og min stue også, så jeg nøjes med lidt pyntegran 🙂

    /Birgitte

  3. Pingback: Juleaften i huset |

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield