Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Sneak peak på min kommende sommerhushave

| 10 Comments

Jeg har ikke været særlig aktiv på bloggen eller andres blogge her på det sidste. Jeg har heller ikke været på et eneste plantemarked eller loppemarked i år. Det er ikke fordi, jeg helt har tabt gejsten til den slags. Næh slet ikke, jeg er faktisk ved at få mig en have mere, en sommerhushave.
Botaniske tulipaner
I forhaven er der en vidunderlig græsplæne fyldt med forårsløg. For en måned siden var der vintergækker og krokus, og for 14 dage siden var den helt blå af scilla og snepryd. Nu er der tulipaner. Her er det botaniske tulipaner.
Tulipan i græs
Her en rosa.
Narcis i græs
Narcisser er der også, og så lidt mælkebøtter 😉
Røde tulipaner
Op mod hegnet står de røde tulipaner.
Hegn med rose
På hegnet klatrer en rose. Der er også mange klatre- og slyngroser rundt om i haven.
Kejserkrone
I baghaven er der kejserkrone, klematis, kaprifolier og endnu flere forårsløg.
Kærmindesøster
Kærmindesøster er der også mange af.
Sydmur
Med haven følger der et hus. Det er et yndigt lille bindingsværkshus. Huset er fra 1800 tallet og ligger i Busene på Møn. Det er svigermors hus. Hun gik desværre bort i vinter, og nu er vi ved at tømme det. Det er derfor, jeg har haft travlt. Men hvis alt går vel, skal vi overtage det som sommerhus. Det glæder vi os meget til. Indvendig er huset meget originalt med gruekedel, brændekomfur, bræddedøre med gamle beslag og et tykt brunt lag patina overalt. Det kommer vi nok til at bruge en del knofedt på. Vi kommer også til at bruge nogle ressourcer på at hæve standarden en tand med isolering og brusebad. Alt i alt kommer jeg nok fortsat til at have travlt det næste stykke tid, men jeg satser da på, at der også bliver tid til lidt bloggeri ind imellem.

10 Comments

 1. Avatar

  Trist med din svigermor. Håber hun var mæt af dage. Hun kan i hvert fald ikke ønske sig bedre arvtagere til hendes dejlige have. Jeg synes naturligvis, at det er skønt, at du kommer tættere på mig. Så skulle det da blive muligt at mødes over en havesnak. Når I altså en gang er over den værste renovering……..

  /Birgitte

  • Avatar

   Hun var mæt af dage, og ville meget gerne have, at vi overtog huset bagefter, så det er helt i hendes ånd.

   Det ville da være rigtig hyggeligt, hvis jeg kunne kigge ind over hækken til dig på vej hjem fra Møn en gang 😉

 2. Avatar

  Synd for jer med tabet af din svigermor, men samtidig vil jeg da også sige et lille tillykke med huset, som I nok skal få noget godt ud af. Haven ser i hvert fald skøn ud. God arbejdslyst 🙂

 3. Avatar

  Trist med din svigermor. Men dejligt at I viderefører huset, det er jeg sikker på hun ville glæde sig over!
  Det ser hyggeligt både huset og haven.

 4. Avatar

  Hej Ina.Ja! så kan jeg da godt forstå at der har været lidt stille fra dig.
  Det ser rigtig hyggeligt ud,Og glæder mig til at se det nærmere.
  Kan se at der er mange dejlige blomster i haven.God fornøjelse med huset.knus Jette

 5. Avatar

  Wau, sikke en drøm. Tillykke med huset og haven. Trist med din svigermor, men dejligt at i overtager hendes hjem, så er i alligevel lidt tæt på minderne. Der må være mange fra både hus og have.
  Knus

 6. Avatar

  Det var da skønt med sådan et sommerhus, det ser hyggeligt ud, men der skal lægges en del arbejde i det. Det bliver spændende – god arbejdslyst.

 7. Avatar

  Det er da et rigtig skønt hus i har arvet, og med en dejlig have til. Der kommer i da til og tilbringe megen tid med, håber i vil bevare det notalgiske lokk der er .

 8. Avatar

  Det ser fint ud, held og lykke med det hele, og hvis du får tid til vise lidt billeder fra hus og have – så -juhuu

 9. Avatar

  Uh la la……..tillykke med jeres nye sted på trods af de triste omstændigheder bag Ina det gør mig ondt. Det er aldrig rart at miste. Jeg er sikker på at der ikke var noget svigermor hellere ville for huset end at I skulle overtage det og tage jer kærligt af herligheden. Det ser super hyggeligt og romantisk ud og med gruekedel….så bliver det ikke bedre.
  Glæder mig rigtig meget til at følge med i arbejdet og jeg forstår da så udemærket dit fravær…..nu skal drømmen udleves – SKØNT :0)

  Knus og god pinse
  Dorthe

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield