Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Den frodige grøftekant

| 10 Comments

Her til morgen gik jeg en tur langs vejen ved sommerhuset. Grøftekanter kan være meget smukke, og det er de bestemt her på Østmøn.
vejen
Det har været et fantastisk sommervejr i lang tid med masser af sol af varme og næsten ingen regn på disse kanter. Som haveejer er det med den manglende regn noget skidt. Vi planter vores yndlingsplanter i haven, også selv om det ikke er et naturligt voksested for planten. Det resulterer ofte i, at vi må vande og gøde meget for at få dem til at trives. I naturen overlever kun de planter, som trives på voksestedet, så i modsætning til min hjemlige have ser grøftekanten her meget frodig ud.
sæbeurt
Lige på dette sted er det især den lyserøde sæbeurt som trives.
sæbeurten
Den er nu også ret smuk, så det gør bestem ikke noget.
rejnfan
Ind imellem er der blandt andet rejnfan, cikorie, røllike og tidsler.
oksetunge
Oksetungen trives også helt fint i sommervejret. Det gør jeg også, så jeg fortsætter sommerferien, imens jeg glæder mig over udsigterne til lidt mere regn over den hjemlige have 😉

 

10 Comments

 1. Avatar

  Hej Ina

  Det ser da bare rigtigt fantastisk dansk ud:)

  Ha en dejlig dag

 2. Avatar

  Hvor er det smukt!

  Har du set FB siden ‘Lad grøftekanten blomstrer’?

  Fortsat god ferie 🙂

 3. Avatar

  Skønt med så mange blomster i grøftekanten 🙂

 4. Avatar

  Grøftekanter kan heldigvis stadig være rigtig skønne og det er de bestemt der langs de snoede veje du viser fra Møn.

 5. Avatar

  Jeg elsker også grøftekanter! Og så havde jeg i øvrigt engang en have hvor der voksede en masse sæbeurt. Kan være jeg skal indføre den her hvor jeg bor nu. Det får jeg lyst til når jeg ser dine billeder!

 6. Avatar

  Hej Ina
  Jeg synes ikke at jeg har set sæbeurt ved vejkanterne i Nordsjælland, kun ved havehegn – men nu vil jeg holde ekstra øje med det og se om de er der nogen steder.
  Jeg har købt hvid sæbeurt til haven, men den står nok for fugtigt og halvskygget. Jeg ser jo nu på dine billeder at den trives i sol og tør jord tilsyneladende – det er en “flytter”.
  Jeg har nydt de smukke blå Cikorier i lang tid på vej til sommerhuset. Jeg fik endelig en plante i blomst i bedet sidste år og håber den kommer igen og breder sig.
  Fortsat god ferie – hilsner fra Berit

 7. Avatar

  Herlige bilder hos deg, det er så godt med virkelige sommerdager…

 8. Avatar

  Det er så smukt i grøften:) På min vej til arbejdet har jeg fornøjelsen af de smukkeste grøfter lige nu – især Cikorie er fantastisk smuk.
  Sæbeurten ser jeg, som Berit heller ikke vild i grøfterne, men i min egen forhave har den plaget mig i mange år. Nu lader jeg den blomstre og nyder den og så trækker jeg den op når den er afblomstret.

 9. Avatar

  Det er så dejligt, at der er mulighed for at plukke de skønneste “markbuketter” 🙂

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield