Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Ingen vej tilbage

| 4 Comments

Min mand foreslog, at dette indlæg også kunne hedde “Det er ikke alt, der er kønt, når gamle damer stripper”. Huset på Møn har strippet nu.
I mandags gik mureren i gang med at skrælde det indvendige af ydervæggene ned. Vi fik bulletiner om, at den minimale isolering, der burde sidde i væggene, næsten var spist op af mus og faldet sammen. Musene havde til gengæld efterladt enorme mængder af muselort.
Bad og køkkenDet var derfor med en vis spænding, vi drog af sted til Møn i søndags for at se, hvordan der så ud. Muselorten var fjernet, og det var det meste andet også. Ydervæggene står tilbage, men ellers er der næsten helt rippet for vægge og gulve i hele huset. Nu er det definitivt for sent at ombestemme sig. Det skal have den helt store tur.
stue
Mod syd er bindingsværk og mur fint, men det er også blevet skiftet ud siden huset blev bygget. Der er lecasten i stedet for de orinale mursten. Det gør ikke noget, der er rigeligt med originale elementer ellers.
tapeterMuren mod øst er til gengæld meget original.Her kan man se den gamle blågrønne limfarve og rester af flere forskellige slags tapet. Det er sat direkte op på muren, så der må godt nok have været koldt om vinteren uden nogen som helst isolering.
KøkkenI køkkenet har der været knaldgult. Norma er nu taget ned og skal stå i det nye køkken.
MugEn af de lidt kedelige fund er mug på denne væg.
BadeværelseshjørneDer er også lidt suspekt ved en af af stolperne i lofthøjde i det tidligere toilet.
BindingsværkDet indvendige bindingsværk på nord- og østsiden af huset ser ikke godt ud. Men det er ikke sikkert, at det betyder så meget. Det skal helt sikkert skiftes ud, men man kan se, at der er sat nyt bindingsværk op udefra, så muren skal ikke rives ned.
gruekedelHer stod gruekedlen…
tapetrest
Udenfor i affaldsbunkerne fandt jeg et stykke træ med endnu en tapetstump. Det er fra dengang, der var farver på væggene. Det bliver nok i noget lysere tone nu(hvidt), selv om jeg egentlig godt kan lide mønstrene i de gamle tapeter

Vi har hyret lokale håndværkere, som vi har fået anbefalet til at tage sig af de store opgaver. Denne gang er det mureren Carit Jensen, som har været på spil, og det ser da ind til videre meget godt ud.

4 Comments

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield