Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Skuret del 1 – nedrivning af det gamle skur

| 0 comments

Da vi overtog huset stod der et skur med utæt tag. Den enkle løsning havde været at lægge nyt tag på. Det var også den mest overskuelige her og nu løsning, for skuret var fyldt til bristepunktet med skurting og alt muligt andet. Jeg tror ikke svigermor har været leverandør til hverken storskrald eller genbrug. Alt blev gemt, for det kunne jo være, man fik brug for det en dag. Taget havde desværre været utæt i mange år, så råd og svamp havde fået godt fat. Vi besluttede derfor, at rive det gamle skur ned og sætte et nyt op. Det blev et af sommerferiens store projekter.

Eternittaget bliver fjernet med stor forsigtighed.

Eternittaget bliver fjernet med stor forsigtighed

Det var rent vejrmæssigt en fantastisk sommer. Vi havde 3 uger i slutningen af juli og starten af august med bragende sol og varme. Perfekt ferievejr, og det gjorde mange ting nemmere, at regnen blev væk. Men vi fik godt nok svedt mange liter sved ud i de uger, hvor den stod på hårdt fysisk arbejde med tømning og nedrivning af skuret. Jeg kan også huske, at vi ærgrede os over, at vi havde valgt automatgear i stedet for aircondition, da vi købte den lille røde Yaris. Der er langt fra Busene til genbrugspladsen i Stege med trailer, og det blev til mange ture i de uger. Vi havde ingen trailer selv, men søde naboer i byen tilbød os at låne deres.

Her er skuret næsten helt tømt og taget er fjernet

Her er skuret næsten helt tømt og taget er fjernet

Vi havde også mange hjælpere i løbet af ferien. Familie og venner kom forbi og gav en meget velkommen hånd med. Vi kunne ikke tilbyde andet end overnatning i telt og på gulvet i huset under kummerlige forhold, men det afskrækkede ikke, så vi fik meget hjælp til projekterne.

Skelettet er tilbage

Skelettet er tilbage

Jeg forsøgte at rede den gule rose, som voksede delvis inde i skuret. Det vil vise sig til foråret om det lykkedes. I det nye skur skal den kun vokse udenfor  😉

Nu er der kun døren tilbage

Nu er der kun døren tilbage

Det sidste af rigtig mange læs skur med indhold er klar til en tur på genbrugspladsen

Det sidste af rigtig mange læs skur med indhold er klar til en tur på genbrugspladsen

De materialer, som er i god stand og kan genbruges til andre formål, har vi gemt. Det der er egnet til brændeovnen ligeså. Men trykimprægneret, svampeangrebet og malet træ, gammelt jern og andet kassabelt er kørt på genbrugspladsen. Det samme gælder eternitaget, som helst skal fragtes i hele stykker til genbrugspladsen, da det indeholder asbest og skal behandles specielt.

Det nye skur kommer i et senere indlæg.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield