Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Skuret del 2 – det nye skur

| 4 Comments

Vi besluttede os for at købe et skur i samlesæt, fremfor selv at skulle save hvert eneste brædt til. Det blev en William bjælkehytte fra XL byg i Stege. Vi var lidt sent ude, og da der også gik lidt koks i leveringen, blev det først leveret 4 dage før sommerferien sluttede.
Skur i pakke
Det så ikke ud af meget, da det ankom i en sort plastikindpakning og blev placeret i forhaven. Det gjorde det til gengæld, da det blev pakket ud og der var vildt mange brædder, planker, skruer og dimser. Det tog også væsentlig længere tid at samle end vi lige havde forestillet os. Før det ankom havde vi brugt nogle dage på opmåling og nedgravning af stolpebæringer. Stolbæringerne skulle graves 80 cm ned, så det var hårdt arbejde i sommerheden.
Arealmæssigt var det nøjagtigt lige så stort, som det gamle skur. Det slog over i regn, da vi havde pakket skuret ud af plastikken, så vi måtte bære det hele ind i huset, for at det ikke skulle gå til i regnen. Stuen, som også var sovesal for noget af arbejdsholdet, blev nu også fyldt op med materialer. Men heden vendte tilbage, så bygningsholdet blev bagt godt og grundigt igennem, da der skulle arbejdes videre. Materialerne forblev i stuen af ukendt årsag. Vi flyttede meget rundt på dem, hver gang vi skulle finde dele til skuret.
Tag næsten færdig
Vi knoklede på, men blev ikke færdige i sommerferien, så arbejdet fortsatte i augustweekenderne. Da det skulle males rådførte vi os med Margareta fra Fyra Vindar, som meget belejligt havde til huse i Borre få kilometer fra Busene. Hun anbefalede trætjære, og det fik en gang mørkebrunt tjætjære. Men det så helt forkert ud, og jeg var godt nok bekymret for, om lugten blev hængende. Det lugtede af fiskerleje. Det brune var flot med et smukt spil i, men det passede slet ikke til det hvidkalde hus med sort bindingsværk. Margareta kan man altid ringe til, så fat i hende igen, og vi fik bestilt helt sort trætjære. Det brune kunne bruges som grunding. Med hensyn til det med at ringe, så har vi fastnettelefon, fordi mobildækningen i Busene er ekstremt ringe. Sådan er det tit på landet.
Færdigt skur
Taget blev et ondulinetag, da det ligner selve husets tag meget godt. Hvis man kigger på det link, som er til William øverst i indlægget, kan man se, at vi har byttet om på vinduer og døre. Det passer os bedre at bytte rundt på det store og det lille rum og vinduer. Det var der ingen problemer med. Vinduer og døre blev malet hvide med linoliemaling fra Fyra Vindar. Jeg havde overvejet noget med den blå farve, som er på husets vinduer. Men de endte med at blive hvide.
Skur og hus i oktober
I oktober var det helt færdigt med gulve og skuret kunne tages i brug. I første omgang bliver det brugt til opbevaring af møbler og andet inventar, imens hovedhuset bliver renoveret. Her er det lige efter stormen Allan. Det satte sig lidt, men de 80 cm stolpebæringer og stormsikringen holdt det på plads. Det har givet sig lidt, og vi kommer til at justere dørene til sommer, men ellers står det fint. Det har også overlevet Bodil.
Det har pyntet at tjætjæren er blevet lidt mere mat, og når roserne vokser til igen, falder det fint ind i haven og passer godt til huset. Trætjærelugten er heller ikke så markant mere. Det er dejligt.

Her er et galleri med flere billeder fra skurets tilblivelse. Klik på billederne for at få dem i stort format

4 Comments

 1. Avatar

  Hej. Jeg håber i kan hjælpe mig. Vi skal købe et skur og tænker meget på et william skur, men mit problem er de indvendige højde mål, jeg kan ikke finde dem nogensteder. Det målene indenfor døren og ved bag væggen. Min man skal gerne kunne bruge det til arbejdsrum i dårligt vejr men det skal være højt nok . Kan I hjælpe med det?
  Ellers vil jeg bare sige at det ser flot ud
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen

 2. Avatar

  Hej Lene, Ina har sat mig på opgaven. Målene er som følger:
  Døren, Begge rum: ca. 180 cm
  Ved bagvæggen: ca. 235 cm

  Generelt kan man sagtens stå op derinde og arbejde, Jeg er 185 høj og skal ikke bukke mig sammen, kun lige i indgangen. Det store af rummene er ideelt til arbejdsrum, til værktøj mm

 3. Avatar

  Vedr. Stolpebæringer og fundament.

  Hejsa,
  Har netop købt et redskabsrum som i viser billeder fra. Det er super godt lavet.
  Må jeg spørge hvordan i har lavet fundamentet og med hvor mange stolpebæringer?

  På forhånd tak
  Jan

  • Klaus

   Svaret må være “for få” Eller rettere: Hvis jeg skulle lave det igen i dag, og det er de samme tynde lægter der følger med til bunden, så ville jeg udskifte dem med nogen kraftigere. Som jeg husker det har vi 3 stolpe bæringer i hver ende og på midten. 9 i alt. Derudover ligger der en del kampesten og andet som stadig støtter fint, selv om de ikke er gravet ned til frostfri dybte som stopebærerne. I praksis tror jeg gulvet er understøttet 3 – 4 steder under hver lægte. Og det gynger altså lidt.

   Hilsen
   Klaus

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield