Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Klik for gå på 3D visit
Klik for gå på 3D visit

Hvor skal væggen stå

| 0 comments

Vi har brugt rigtigt meget tid på at spekulere over, hvordan vi skulle indrette vores Mønhus. Det er første gang i vores liv, at vi laver sådan noget og hold da op, hvor har vi brugt meget tid, lavet mange tegninger, – og kasseret dem igen.

Der er mange ting, vi godt vil, men huset er så lille, at det bliver langt hen af vejen “det muliges kunst”. Først lavede vi en plan med udgangspunkt i den oprindelige indretning, så vi kun skulle vælte en enkelt væg. Men der var mange ting, der blev dumt, og kreditforeningen ville ikke låne os til at købe huset og en lille ombygning. Husets værdi skulle op over en halv million, sagde de, ellers ville de ikke lege med. Huset skulle “åbnes op”, som den ene vurderingsdame sagde.

3D overbliksbillede

Huset som vi overtog det fra min mor.

Der skulle altså mere radikale løsninger til, så jeg gik på jagt og fandt gratis programmet Sweethome3D. Det har været guld værd at kunne tegne udgaver af huset, og bagefter ”besøge” huset i 3D og se sig omkring. Flytte lidt på en væg og prøve igen. Programmet er vist amerikansk. Det er i hvert fald ikke særlige skandinaviske møbler, det har i maven. Det ville være rigtigt skønt, hvis IKEA ville eksportere deres møbel tegninger til Sweethome3D. Men til at vurdere pladsforhold fungerer det nu fint nok.

Til sidst endte vi med at have flyttet værelserne fuldstændig rundt. Vi besluttede, at rive en del af den centrale bærende væg ned, og derefter behøvede vi faktisk næsten ikke at ændre på de resterende oprindelige vægge. Men da mureren så gik i gang, rev han alligevel stort set hele ned, fordi de ubrændte sten smuldrede bare man rørte ved dem. OK, så blev vi så kloge, og med lidt mindre justeringer holdt vi alligevel fast i den indretning, vi var nået frem til.

Her er så den planløsning vi endte med. Læg ikke for meget vægt på demonstrationsmøblerne, vi kunne ikke finde noget der lignede bedre, ligeledes var der heller ikke noget, der lignede de gamle bræddedøre. Dem der er heldige og have en Java, som fungerer med Sweethome, kan ved at klikke på billedet få en 3D model, der kan drejes rundt, så indretningen kan ses fra alle vinkler. Mellemrums tangenten skifter mellem overblik og “virtuelt besøg”. – Velkommen indenfor.

Klik for gå på 3D visit

Som væggene kommer til at stå efter ombygning

 

 

Klaus

Author: Klaus

Linux og teknik nørd, lettere religiøs opensource tilhænger. Har arvet og istandsat min mors hus i Busene, en af de skønneste pletter på Danmarkskortet. Til daglig er jeg system administrator på IT Universitetet på Amager

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield