Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

En hasselbrøndslører

| 5 Comments

I haven er der en ikke særlig køn brønd. Den skæmmer faktisk udsigten fra terrassen ret meget, og man kan undre sig over hvorfor, den lige skal ligge der. Jeg ved godt, hvorfor den er der, og den er faktisk kun halvandet år gammel.
BrøndHuset har haft sin egen brønd i mange år, og for et par år siden sagde kommunen, at man skulle tilslutte sig det lokale vandværk i Magleby. Det ville svigermor ikke, for det var mosevand og smagte ikke godt. Det var der ingen der modsagde hende i, men hun skulle selv bekoste en ny brønd, for den gamle levede ikke op til de nye standarder. Det gjorde hun så, som noget af det sidste før hun gik bort. Den ligger, hvor den gamle lå, og det er midt i haven nede ved løven. Man må ikke dække den til med jord, og vi har med tiden tænkt os, at bygge en træterrasse hen over den. Men der går nok et par år, før vi når der til. Forleden da vi sad på terrassen og kiggede ned gennem haven, foreslog vores tømrer, at man f.eks. kunne bygge et pilehegn rundt om den.
Hasselhæk
Så var det, at jeg kom i tanke om, at hasselhegnet skulle klippes, og det kunne nok bruges til noget.
Klippet hasselhæk
Hasselbuskene blev studset til de 2 meters højde, som de har været i mange år. De nøgne stammer er helt bevidst. Svigermor holdt meget af dem og fjernede alle sidegrene, så man altid kunne se de bare stammer. Indtil videre fortsætter jeg proceduren.
Stolper til hegn
Jeg tog de tykkeste grene og brugte til stolper rundt om brønden.
De første hasselgrene i hegnet
Flettede og flettede.
Færdigt hegn
Et par timer eller fire efter var hasselgrenene forvandlet til et hegn rundt om brønden.
Sten under hegn
På anbefaling fra en erfaren pilefletter, som jeg mødte på et foredrag om højbede i Ringsted, har jeg lagt sten under de nederste grene. Det skulle give hegnet en længere levetid, når det ikke er i direkte forbindelse med jorden. Jeg kommer nok til at holde græsset nede også, hvis det skal holde.

Det er ren genbrug og holder nok et par år, indtil vi har fået tid og råd til en anden løsning. Det har i hvert fald pyntet på udsigten. Betonrøret i baggrunden er naboens fremtidige grillplads, som forhåbentlig snart bliver rullet længere væk til dens endelige plads.

5 Comments

 1. Avatar

  Å Ina du er kjempeflink til og fikse og få til ting. Men med Anny og Mogens som mamma og pappa så måtte det jo bli no grønne fingre og flinke hender og iderik som få.
  Så smart den brønn skjuleren var. Ønsker deg alt godt dette kommer til og bli bra,
  God klem til deg og lykke til.

 2. Avatar

  Et meget smukt hegn- jeg holder af at vi bruger det vi har !

 3. Avatar

  Rigtig god ide. Det pyntede helt bestemt:o)

 4. Pingback: Rent Busene drikkevand i hanerne | Huset i Busene

 5. Pingback: Kvas og hegn |

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield