Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Sensommer på Museumsgården

| 0 comments

I Keldbylille midt på Møn ligger Museumsgården. Det er et lille frilandsmuseum med en gård med have og mange historiske landbrugsredskaber og maskiner. Underligt nok var første gang jeg besøgte gården i lørdags. Jeg er ellers vild med bondehistorie og haver, men jeg tror bare, at jeg har haft travlt med alt muligt andet i huset i Busene.
MuseumsgårdenGården er fra år 1800 og en traditionel østdansk gård, hvor bindingsværk og sylsten er kalket over “stok og sten”. En fin gård både inde og ude, som absolut er et besøg værd. Inde kan man se den gamle indretning med langborde, ildsteder og alkover. Der er også en lille cafe med te og kaffe, men ellers er der masser siddepladser ude og i hestestalden, hvis man vil nyde sin medbragte forplejning. Caféen er sparsom, så det er bedst at have noget med, hvis man er sulten.
Æggehattene
Der er også håndarbejdsværksted med fint gammelt håndarbejde, som tøj og linned. Noget af det er også til salg, som disse fine æggehatte.

Der er en stor samling af landbrugsredskaber i de tilhørende bygninger, og det er helt sikkert noget min bedre halvdel og andre af samme køn kunne bruge mange timer på. Han var ikke med, så min datter og jeg gik hurtigt igennem og fandt haven.
Solur
Den store have er delt i to. Den vestlige del er en typisk landbohave, og den østlige del en romantisk herregårdshave. En stor have til en gård af en sådan en størrelse, så haveglæden må helt sikkert have været der for flere af gårdens beboere. Herregårdshaven var meget tydelig og interessant med mange klassiske planter og træer.
Hosta Italiensk ingefær Japanske lygter Høstanemone Haven
Jeg savnede en rigtig køkkenhave og lidt mere landbohave. Det er sikkert frivillige, som passer haven, så jeg ved godt, at der skal være nogen som har tid, lyst og kræfter til at gøre noget ved. Men det er måske her, jeg skal lægge mine kræfter, når jeg holder op med at arbejde og flytter til Møn. Det gad jeg godt 😉

Museumsgården er levende museum i højsæsonen og ved arrangementer som høstfest og julemarked. Jeg kommer til julemarkedet, for jeg er sikker på, at det bliver vildt hyggeligt.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield