Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

En glad gul klematis

| 2 Comments

Sidste efterår plantede jeg tre klematis ved hegnet for enden af den nye terrasse. De står med fødderne skjult under terrassebrædderne, og det er slet ikke så dumt. Klematis foretrækker skygge for neden, og så må der gerne være sol eller halvskygge til resten af planten. Nogen elsker det mere end andre.
Klematis Lambton park på hegn
En af dem, som er kommet godt fra start og trives fint, er clematis tangutica ‘Lambton Park. Den er vokset et godt stykke over hegnet og på vej ind til naboen, og nu blomstrer den lystigt.
Klematis Lambton park tæt på
Den har smukke gule hængende klokkeformede blomster.
Klematis Lambton Park
Den blomstrede en smule tidligere på sæsonen, men det er først nu, at det virkelig går løs, og der er masser af knopper på vej. I beskrivelsen af planten, står der, at den blomstrer fra juli-august/september. Den sene blomstring skyldes måske, at planten endnu er så ung.
Den har en kraftig vækst allerede nu, og den skal nok tæmmes hen over sæsonen fremover, hvis nabo planterne skal have en chance for at komme på banen.

Clematis blue angel står lidt forkølet i hjørnet. Den er nået en halv meter op af hegnet og har et par enkelte blomster lige nu. Den tager sig forhåbentlig sammen næste år, og viser sig med lidt mere pragt. Den hvide montana grandiflora i midten har  blomstret og er i fin vækst.

2 Comments

  1. Avatar

    Den clematis har jeg haft, og den blev lynhurtigt kæmpestor! Som jeg husker det blomstrede den mest i juli. Den er så fin og livskraftig 🙂

  2. Avatar

    Hvor er den fin. Smukke gule klokker. Jeg har faktisk selv lige fået øje for den, så lidt sjovt, at du viser den :-). Og, så har naboen også glæde af den.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield