Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Perleprofilen er i hus

| 6 Comments

Siden vi gik i gang med at planlægge renoveringen af huset, har vi været enige om, at der skulle være træpaneler på væggene.  Ikke på alle væggene, men på indersiden af ydervæggene. Der har heller ikke været tvivl om, at det skulle være perlestaf eller perleprofil, som det også kaldes. På svensk hedder det pärlspont, og det er vel egentlig der, inspirationen kommer fra.
Perleprofil
Her ligger de i stabler og venter på at blive malet, og de er ikke mere end ca. 88 cm lange. Det er ikke af sparehensyn, at de ikke er længere, men det er fordi, at de skal gå fra gulvet og op til nederste vindueskarm. Her er det ikke den svenske inspiration, som gør sig gældende. I det svenske bruger man for det meste brystpanel. Det vil sige, at man lader træpanelet gå til brysthøjde. Vi har valgt, at bruge den lokale tradition til vindueshøjde. Naboen på den ene side har det sådan, og det har de også overfor. På vores lokale Elmely Kro hjemme i Ugerløse, har de de også sådan, så det vil vi også.
Naboens træpanel
Naboen har ikke perleprofil, men her ses tydeligt højden til vinduet. Tømreren har også bedt os om, at tage stilling til profilen ved vindueshøjde. Det tog os lidt tid, men vi endte også med noget i retning af naboens. Ligesom det på billedet.

Malede profiler
Nu har de fået linolie og første gang linoliemaling. Det skulle egentlig have været mig, som gjorde det, men tømreren ville gerne videre, så han fik lov. Nu kan han komme i gang med at sætte dem op.
Stue med gips Ovenover træpanelerne skal der være fibergips. Det er sat op, og det har allerede lysnet gevaldigt i stuen.
Loftmaling
Det er jo mig, som er maleren, så selv om jeg ikke maler træpaneler lige nu, så har jeg masser at gøre. I denne weekend får loftet i stuen 2. og 3. gang med Linus. Bjælkerne skal have grå linoliemaling, men jeg tror ikke, at jeg når det i denne omgang. Vil du vide mere om vores maling af lofter, så læs dette indlæg.

 

6 Comments

 1. Avatar

  Det blir sikkert veldig fint, Ina.
  I Norge kalles den type panel også perlestaff. Og vi sier brystpanel, selv om den bare går opp til vindushøyde 🙂

 2. Avatar

  Virkeligt spændende at følge med i jeres renovering. Jeg fandt siden, da jeg selv googlede Perlestaf, som jeg er helt vild med. Hvor har I anskaffet jeres? Mvh. Nadia

  • Ina

   Hej Nadia

   Det var vores tømrer, som skaffede den hjem fra Sverige. Men man kan godt bestille perlestaf i trælasthandler, og der er også nogle som har den hjemme som fast vare

 3. Avatar

  Hej.
  Det er så flot en renovering!
  Jeg har et spørgsmål til kantlisten på perlestaf panelet. Vi har selv valgt en sådant i vores køkken, men kan ikke rigtig finde kantlisten, som vi kan lide. Vi har været inde på Københavns listefabrik, men det er svært at forestille sig deres lister på et panel, da de alle vises i profil som en silhuet. Hvad gjorde I? Mon I har et godt råd?
  Kh Tina

  • Klaus

   Hej Tina

   Tak for de pæne ord om vores renovering.

   Da vi skulle vælge afslutningen på vores paneler kom vores tømrer med en håndfuld korte stumper af lister, og så prøvede vi at holde dem op på væggen. Det var alle helt almindelige profiler, så efter at have prøvet dem i forskellige kombinationer, valgte vi en kombination af en hjørneliste med rund inderkrumning og så et topbrædt med profilkant. Jeg tror begge dele var helt almindelige byggevarer. Jeg har forsøgt at skitsere løsningen her

   Hilsen
   Klaus

 4. Avatar

  Tusinde tak, Klaus. Det er en stor hjælp!
  Kærlig hilsen Tina

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield