Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Køkken næsten færdig

| 0 comments

Der har været stille her på bloggen i de sidste par uger, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke sker noget. Nej, det er faktisk på grund af, at der sker en hel masse i huset i Busene, at vi ikke har haft tid til at skrive så meget. Køkkenet har taget en del af vores tid, og det er nu funktionsdygtigt på de mest basale områder. Vi har med stor glæde nedlagt skurkøkkenet for 2 uger siden. Køleskabet gik i kludder og kunne ikke finde ud af temperaturen, når det var frostvejr. Den ene kogeplade fra midten af forrige århundrede havde også haft sin tid, og charmen ved at vaske op i kuldegrader var efterhånden meget svær at finde frem.
Køkken med vaskNu har vi rindende varmt og koldt vand, opvaskemaskine, mikroovn og induktionskogeplade. Sidstnævnte har resulteret i at alle gryder på nær en lille kasserolle, er blevet skrottet. Det er ikke alt, som virker på sådan en smart sag. Under bordpladen til højre skal der være hylder og forhæng. Køkkenet er Ikea med Laxarby fronter. Problemerne med at få Domsjö-vasken til at passe med Elverdam-armaturet, som blev omtalt i et tidlige indlæg, lykkedes efter en bytning af armaturet.
ArmaturMen nu virker det. Vi har egentlig ikke haft de store problemer med at sætte køkkenet op. Når man bare følger anvisningerne, så er det ikke så svært. Noget af det mest omstændige og besværlige har været opvaskemaskinen. Vi har valgt en 45 cm bred i stedet for en normal 60 cm på grund af det lille køkken.  Man kan ikke få en front som passer til Laxarby. Der findes kun en front til den model i Ikea, og det er en i rustfrit stål, som er meget omstændig at sætte på. Vore råd til andre er: Køb en anden opvaskemaskine, hvis du skal have en smal model. Ikea’s er spild af tid, og så larmer den. Det gælder iøvrigt også for induktionskogepladen iøvrigt. Den larmer også. Lidt luksusproblemer, men værd at tage højde for, hvis man skal sammenligne med andre fabrikater.
MikroovnMikroovnen er købt i Coop. En retromodel, som endnu ikke har fundet sin blivende plads i køkkenet, men den er skøn.
Lazy susanSådan en roterende hjørneskabssag hedder Lazy Susan og er meget praktisk.
Køkken på vejVi mangler endnu at få købt indbygningsovnen. Lige nu har det gamle skurkøleskab fået pladsen, imens vi venter på et større køleskab.

Gulvet er lagt, men er dækket med pap, fordi tømrer og elektriker stadig arbejder, og jeg maler vægge, lofter og vinduer. Der arbejdes stadig …

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield