Vi har egen brønd på matriklen. Det er dejligt, men også udfordrende. Den fysiske placering midt i haven med udsigt til østersøen hen over, er en ting. Den er som vist i et tidligere indlæg midlertidigt løst med et rundt flettet hasselhegn.
Noget andet er vandkvaliteten og kommunens godkendelse. Svigermor havde fået påbud om at forbedre vandkvaliteten, og hun istandsatte brønden med dens nuværende placering for 40.000 kr. kort før sin død. Hun ville ikke tilsluttes Magleby Vandværk, som kommunen anbefalede, da det var dyrt og efter hendes mening noget mosevand. Hun nåede ikke at få brønden godkendt før sin død, så da vi overtog huset og brønden fik vi udsættelse, imens vi istandsatte. Det har faktisk været en nervepirrende affære siden, for prisen for at tilslutte sig Magleby Vandværk, som er eneste alternativ, er lige nu 69.253,75 kr. og dertil hvad det koster at få trukket rør ind på grunden og oveni ca. 20.000 kr. for at kaste brønden til. Det er lidt af en udgift, når man tager husets ejendomsvurdering på 380.000 kr. i betragtning. Der er nok nogen, som vil kaste håndklædet i ringen og opgive projekt istandsættelse af gammelt bindingsværkshus. Jeg tror desværre, at det også er en faktor i affolkningen af landets yderkommuner. Vi havde nok tænkt os om en ekstra gang, hvis vi havde vist dette, før vi startede.
Vi har meldt os ind i Dansk Brøndejerforening, og kan anbefale alle med egen brønd at gøre det samme. Der er meget god hjælp og information at hente. Efter deres anvisninger har vi fået taget en ny vandkvalitetsmåling. Den er fin, men har lidt forhøjet fosfor. Det skyldes højst sandsynligt, at der har været kloakarbejde i området for nylig, og vil derfor falde med tiden. Vordingborg Kommune har godkendt den seneste måling af vandkvaliteten, og den gælder til 2019. Vi kan næsten ikke få armene ned, og nu skal vandet i hanerne nydes.
Rent Busene drikkevand i hanerne
1. april 2015 | 0 comments