Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Høje Møns blomster skal nydes i naturen

| 0 comments

Udsigt fra HøvblegeHer på Høje Møn er der en skøn natur med masser af blomster i grøftekanten og skoven. Da det var anemonetid, var skoven helt fantastisk. Først med de blå anemoner og lidt efter med de bugtende tæpper af hvide anemoner. Jeg nød dem i fulde drag, og i grøftekanten ved Klinteskoven plukkede jeg en lille buket blå anemoner, som jeg tog hjem og satte i en vase på mit spisebord. En nabo har sidenhen gjort mig opmærksom på, at det må man ikke. Høje Møn er fredet, og i fredningen indgår at man ikke må plukke blomster, hverken i skoven eller i grøftekanten. Det er på grund af de sjældne orkidéer i området. Man har gjort det generelt for alle blomster, så ingen kommer til at plukkede dem ved en fejl. Det er helt rimeligt, synes jeg. Men jeg havde ikke nærlæst fredningsbestemmelsen og skovfolderen, da jeg plukkede anemonerne. Det er ingen unskylning, men nu skriver jeg om det, så andre kan undgå at gøre samme fejltagelse.
PictogramVed Høvblege er der et tydeligt skilt, så man ikke er i tvivl. Det er meget logisk, for her vokser orkidéerne. Det er iøvrigt lige nu, at man kan finde dem. Jeg fandt nu ikke nogen på min tur der oppe i dag. Der er nu også masser af andre skønne vilde planter og en fantastisk udsigt.
Høvblege
Jeg går mange ture her og nyder naturen, og især de mange blomster. Jeg vil lige understrege, at her har jeg aldring plukket blomster, og fremover plukker jeg kun i min egen have, når jeg er på Høje Møn. Endnu en fantastisk god grund til at flere blomster i haven.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield