Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Varmepumpe bag hegn

| 0 comments

Vi har en varmepumpe som sammen med solfangere laver varmt vand og varme til huset. Det er dejligt. Men en varmepumpe er ikke nogen æstetisk åbenbaring, og vores er endda en særdeles stor en af slagsen, fordi Klaus fik et godt tilbud af naboens hådværker en dag for et lille års tid siden. Den er effektiv, men den larmer/brummer også, så den har fået tilnavnet Oslobåden. Heldigvis har vi solfangerne, så om sommeren kører pumpen næsten aldring. Solfangerne alene sørger for det varme vand, som vi har brug for i sommerhalvåret. Om vinteren er varmepumpen til gengæld uundværlig. Men køn er den som sagt ikke. På sigt vil vi gerne have en kasse med lameller til at skjule den. Lidt ligesom et sort bistade i hvidmalet træ. Klaus vil gerne kaste sig ud i sådan et projekt, bare ikke lige nu.

Varmepumpe

Jeg har derfor fundet en midlertidig løsning. Jeg har været i byggemarkedet og købt en rulle havehegn og fældet et par næsten-væltede syrener nede i haven.

Første hammerslag

De tykke syrengrene har jeg brugt som stolper og de er banket ca. 40 cm ned i jorden.

Fire stolper

Det er blevet til fire stolper rundt om varmepumpen.

Havehegn

Havehegnet er klippet til og sat ned over stolperne. Jeg har en del ældre hasselgrene, og dem har jeg brugt til at flette ind i havehegnet.

Klipning

Jeg fandt ud af, at det blev pænest og tættest ved at flette to hasselgrene ind i hvert “rum” i havehegnet, og efter et par timer var alle rum fyldt ud. Det blev derefter klippet med et ørnenæb, så grenene blev lige lange.

Færdigt hegn

Så er hegnet færdigt og varmepumpen er ikke skjult, men lettere sløret. Det pynter i mine øjne.

Hegn og potter

Her set fra en anden vinkel. det er forskellige mynter, purløg og persille, som er i krukkerne. De er rare at have ved køkkendøren.

Inspirationen til dette hegn har jeg fået fra Ernst. Han er fyldt med gode idéer til hus og have, som man selv kan kaste sig ud i.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield