Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

MgO i paradiset?

| 2 Comments

Det har været herligt at kunne bruge huset denne sommer. Efter vores housewarming er tempoet sat gevaldigt ned, når vi besøger huset. Selv en sommerferie med knap så godt vejr, gjorde ikke noget, for så havde jeg jo en undskyldning for at sidde inde og nørde i sofaen.

Nu er sensommeren over os, solvarmen producerer mere solvarmt vand end vi kan bruge, Ina pusler i haven, så alt er jo godt….

Klaus slapper af på terassen.

Afslapning i solen

Hvis det altså ikke lige var på grund af den artikelserie som Ingeniøren kører om MgO plader. Når jeg ser tilbage på billederne fra bygge fasen, synes jeg pladerne i baggrunden meget ligner de omtalte vandsugende saltplader.

IMG_9405

Allerede da ing.dk første gang skrev om disse plader, blev jeg nervøs, sendte linket til min tømrer og spurgte, om det var sådan nogen, han brugte. Han svarede, “Jeg har læst om de plader, men det er ikke dem, der sidder i jeres hus. Men sådan er det desværre tit med nye ting, der ikke er ordentligt gennemprøvet”, og så burde jeg jo være rolig.

Men tvivlen nager stadig, især når Ingeniøren fortsætter:

“Det står nemlig klart, at de magnesiumholdige plader nærmest var enerådende på store dele af markedet fra ca. 2010 og frem til, at problemet med fugt og saltvand blev kendt i slutningen af 2014”

Hvis jeg skal have ro i sjælen, ender det nok med, at jeg må tage et par sten ud af facaden, og få en sagkyndig til at vurdere vores konstruktion.

Klaus

Author: Klaus

Linux og teknik nørd, lettere religiøs opensource tilhænger. Har arvet og istandsat min mors hus i Busene, en af de skønneste pletter på Danmarkskortet. Til daglig er jeg system administrator på IT Universitetet på Amager

2 Comments

  1. Avatar

    Hej Klaus! Bordet är gjort av “vanligt” virke som sedan har behandlats med OrganoWood i två steg. Vårt havehus däremot är byggt av färdigbehandlat OrganoWood-virke, men våra hantverkare som byggde det klagade inte på att det förstörde deras verktyg så det verkar inte vara så farligt.
    Hälsningar
    Katarina

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield