Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Græsset krymper i forhaven

| 7 Comments

I weekenden har jeg fået motioneret gravemusklerne godt og grundigt. Det er forhaven i sommerhushaven, som er begyndt på den store forvandling i retning af en cottagehave. Jeg har indtil videre haft lidt bede i kanten af græsplænen, men tanken er, at græsset skal være gangstier eller helt forsvinde med tiden. I sommers fik vi lagt trædesten mellem hoveddøren og den kommende havelåge, og i sidste uge fik vi fjernet noget krat og en gammel rose i skellet til naboen.

Roser i skel

Der er nu sat buksbom, som med tiden skal blive til en hæk. Det var egentlig naboen, som var lidt træt af den viltre rose, som skød op alle vegne og gerne ville have buksbom i stedet. Det var jeg jeg helt med på, og rosen er blevet flyttet ned bag i haven, hvor den kan boltre sig. Foreningen Historiske Planter har også fået lidt af den, for svigermor havde en særlig historie om den.

Markering af bed

På billedet har jeg lagt armeringsjern til markering af, hvor der skal graves. Et stort firkantet bed i midten og lige brede bede langs kanterne, og så skal der graves.

Græs graves ned

For at udnytte jorden bedst muligt og slippe for at køre mange kilo græstørv langt væk, har jeg gravet dem ned i jorden. Først har jeg taget et par m2 græstørv op og lagt dem i en bunke. Derefter har jeg gravet ned i ca. ½ meters dybde og lagt græstørvene med græsset nedad i hullet, som på billedet. Derefter har jeg fyldt jorden på igen, og så fortsat på samme måde til bedet er gravet færdigt.

Bar jordEfter et par timer eller 12 blev det vist til, er bedene klar til plantning. Det store i midten og de smale kantbede, som nu alle har lige kanter.

Beplantet bed

Alle de medbragte planter er nu i jorden. I midten en koreakornel, Cornus kousa, som jeg købte for en slik på et pantemarked. Resten er overskud fra hverdagshaven og venners haver, og et par enkelte indkøb. Kønt er det ikke lige nu, men det bliver det helt sikkert til foråret og næste sommer, når rølliker, høstanemoner, rabarber, kvæsurt, lammeøre, lungeurt, kvan, staudesolsikke, montbretia og alt det andet vokser til. De fleste er i rød-orange-pink-bourdeax og lidt gule farver, så der bliver kulør på. Det gælder både blomster og løv.

Løg

Der er mange løg i jorden, for græsset var fyldt med forårsløg, men jeg har suppleret med lidt ekstra farver og former.

Nu venter jeg bare på foråret.

7 Comments

  1. Pingback: Nu krymper græsset i sommerhushaven | Anna's Plads

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield