Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Juleaften i huset

| 0 comments

I år har vi for første gang holdt jul i Huset. Det har været rigtig hyggeligt, og med husets charme og stil kommer julestemningen næsten af sig selv. Husets størrelse giver dog visse udfordringer, når der skal klemmes en traditionel dansk jul ind, og det har været et ufravigeligt krav mine nu voksne unger. Ingen jul uden et ordentligt juletræ, hvor pakkerne kan ligge under og der kan danses rundt om. Det har jeg løst ved at finde et smalt træ, som har fået skåret en tredjedel af den nederste del af træet, og så sat det op på en æblekasse. På den måde fylder det ikke så meget i bredden, og det kommer op i højden med masser af plads neden under. Sofabordet holder jul i skuret, så nu er der fin plads til pakker og dans.

Juletræet

Stjernen er en hjemmelavet foldet stjerne, som er sat på en bambuspind beklædt med samme guldpapir som stjernen. Den sidder fast med ståltråd rundt om pinden og en gren i toppen. Alle i huset pynter træet med nyt og gammelt, og hjemmelavet og lidt bling. Vores juletræstil er meget rummelig. Selve træet skrev jeg om i forrige indlæg, og det er et helt naturligt træ, så det er ikke specielt symmetrisk, og toppen er ret skæv. Det er bare charmerende. Hvis jeg ikke havde skrevet det, havde du sikkert ikke lagt mærke til det 😉

Juleaftensbord

Spisebordet er et gedigent gammelt egetræsbord. Det er smalt, så der er ikke plads til store borddekorationer. Juleaftensbordet er pyntet meget enkelt med lidt gran, fyrfadslys i kageforme, en lille hyacintdekoration og små guldtræer af grene med limspray og guldglimmer.

Juletræsserviet

Servietterne er foldet som et juletræ. Det er faktisk meget nemt, og her kan du du finde en vejledning, hvis du selv vil prøve.

Skål med hyacint og tranebær

Jeg har brugt tranebær i hyacintdekorationen for at give et rødt pift til bordet. Hyacinten er pakket ind i mos, og det er de hængende hyacinter også.

Loftpynt med kogler

I år har jeg hængt en del af pynten i loftet, når der nu ikke er plads på bordet. Jeg har spændt ståltråd ud mellem to loftbjælker. Her har jeg hængt hyacinter med mos om løget, kogler, gran og amaryllis.

Loftpynten 2. juledag

Lampen er lidt i vejen, men vi har brug for lyset.

Amaryllis

Amaryllis skulle kunne holde sig op til et par uger på den måde.

Amaryllis med snor og pind

Man binder en snor omkring stilken øverst oppe, og så stikker man en pind igennem. Jeg har brugt en grillpind. Snoren gør at pinden ikke arbejder sig opad. Pinden bliver brugt til at fæstne et stykke ståltråd, der kan bruges til ophæng.

Vand på amaryllis

Amaryllisen holder længere, hvis man hælder vand i stilken. Den holder tæt, og her 2. juledag er der endnu ikke kommet en dråbe på bordet. Der er heller ikke faldet jord eller mos fra hyacinterne, så loftpynten fungerer. Den er også praktisk, når bordet skal ryddes til pakkeleg og kortspil i juledagene.Den kan også opgraderes til nytårspynt ved at udskifte gran og kogler med f.eks. champagneglas. Vi ved ikke, om vi bliver så længe. Lige nu nyder vi bare juledagene i huset.

Hyacint

Hyacinterne er endnu ikke sprunget ud, men de bliver hvide, og det kommer helt sikkert til at se flot ud.
Jeg har også skrevet om julebordene på Anna’s Plads, og her kan du også se billeder fra 2. juledagsbordet.

I ønskes alle en glædelig jul.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield