Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Rødspætter som på mormors tid og gode spisesteder på Møn

| 0 comments

Man føler sig hensat til en anden tid, når man træder ind på restaurant Hotel Møen i Stege. Det kunne have være jernbanerestauranten i Korsbæk i Matador. Interiøret og menukortet er helt bevidst indrettet og sammensat, så det føles som om, man er trådt ind i 30’erne eller 40’erne. Det eneste der mangler er tjener Boldt. Betjeningen er nu meget venlig og hjælpsom på en nutidig måde. Restaturanten åbnede sidste år igen, efter at have været en lukket i en årrække som følge af den gamle ejers død. Her er der flere billeder fra det gamle hotel af Bygningskultur Danmark og om stedets renovering og historie på Hotel Møens side.

Hotel Møn

Sidste sommer fik vi kaffe/te og kage i gårdhaven på en skøn sommerdag, og her fornemmede man stemningen, imens vi smovsede i gammeldags æblekage. I onsdags besluttede vi os til at prøve restaurantens aftenmenu, og valget faldt på rødspætter med persillesovs. Det viste sig at være et godt valg. 2 store rødspætter og traditionelle kartofler og sovs i rigelige mængder til hver. Jeg er sikker på, at man kunne have fået en refil, hvis man af uransagelige årsager ikke skulle være blevet mæt.

Rødspætter med persilesovs

Spiste rødspætter

Det smagte herligt, og det ville sikkert hakkebøffen med bløde løg, stegt flæsk med pesillesovs eller wienerschnitzelen også gøre. Næste gang tror jeg nu, at det skal være frokostmemuen, som skal afprøves, og her er frokostplatten kørt i stilling. Det er helt traditionelt dansk mormormad, som passer til stedet. Det kan anbefales, hvis man er til det.

Hvis man hellere er til noget andet, så er naborestauranten Davids helt skøn. Her har vi spist frokost mange gange både i gårdhaven og indendørs. Der er desværre kun åbent om dagen, så det er alene frokost. Det er til gengæld meget populært, og man skal helst bestille bord i forvejen for at være sikker på at få en plads. På den anden side af gaden i Luffes gård ligger Bryghuset Møn, og her er der både frokost og aftenmenu. Vi har prøvet begge dele og deres super gode øl mange gange. Det er også et af vores favoritsteder i Stege.

På Østmøn kan Restaurant Hyttefadet i Klintholm Havn anbefales. Det er specielt deres friske panerede fladfisk serveret på en stegepande på bordet, som kan anbefales. En varm sommeraften på terrassen her er bare skøn. Et par huse længere henne ligger Portofino. I flere år troede jeg, at det var et pizzaria, som dem der ligger i enhver by her i landet. Men en dag under vores renovering af huset, da køkkenet var ikke eksisterende, tog vi derned. Det viste sig at være en rigtig god italiensk restaurant, og den kan absolut også anbefales.

De var lige et par anbefalinger til gode spisesteder, hvis du rammer Møn en dag.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield