Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Så blev haven vist frem

| 3 Comments

For 14 dage siden holdt vi åben have sammen med to andre haver her på Østmøn. Egentlig var det mit projekt her i haven, men heldigvis bidrog mand og yngste datter med stor arbejdsindsats før og på selve dagen.

Maling af hegn

Klaus fik lavet havelågen, og jeg fik malet hegnet. Begge dele noget, som har stået på to-do-listen de sidste par år, så det var meget godt at få det gjort. Haven fik naturligvis en ordentlig overhaling, og der blev beskåret, ryddet op og plantet.

Tulipaner i forhaven

Tulipanerne i det nyanlagte bed i forhaven blomstrede lystigt, og det hjalp lidt på det ferske udtryk et nyanlagt bed har.

Tulipaner

Ved terrassen var der også fuldt flor på de gamle tulipaner, mens de fleste af stauderne var lidt på spring.

Klematis montana

Den hvide klematis montana valgte nu også at peake lige i disse dage. Den er tre år gammel og trives tilsyneladende helt fint.

Sofie hviler

Sofie tog sig en slapper kort før havelågen blev åbnet for besøgene. Det var velfortjent, for hun havde stået for kagebageriet til cafeen.

Cafe

Cafeområde

Cafeen var på terrassen, og så var der siddepladser rundt om i haven. Klaus og Sofie stod for cafeen i løbet af dagen, imens jeg snakkede have med alle gæsterne. Vi havde ret travlt det meste af tiden alle sammen. Der kom ca. 60 gæster i løbet af dagen, og vi holdt åben fra kl. 12-17.

Plantesalg

Lidt plantesalg var der også. Jeg nåede aldrig at få sat skilte i alle potterne, og det skal jeg huske en anden gang, når jeg ikke har tid til at stå ved siden af hele tiden 😉

Baghaven Slbærbuske

Her er et view ned igennem haven med udsigt, flethegn og kvashegn, og den nederste del med de nyplantede solbærbuske/kviste ved siden af den gamle. Denne del af haven er den tæmmede vilde del af haven. Her er der plads til skvalderkål og langt græs. Jeg fjerner de fleste brændenælder og klipper og beskærer træer og buske, men her er ingen bede.

Service

Den åbne have var om lørdagen, og søndag fik vi så besøg af den Bornholmske afdeling af Haveselskabet. Vi åbnede cafeen igen og Sofie og Klaus fik rigtig travlt, da de ca. 44 haveglade mennesker skulle forsyne sig. Det gik nu meget fredeligt, og det var super hyggeligt med nysgerrige og meget venlige havegæster fra Bornholm. Der var også nogen af dem, som sagde ,at det var dejligt med besøg i en mindre have på størrelse med deres egen imellem alle landbohaverne. Hos mig var der et par gode idéer med flethegn og plantestativer, som de kunne bruge. Det blev jeg rigtig glad for at høre, når nu haven ikke var så stor.

Bornholmere

Det var et par skønne dage, hvor vejret var perfekt og besøg af mange haveglade og venlige mennesker.

Tak for besøget.

 

3 Comments

 1. Avatar

  Så fint Ina!!!!!. Jammen har dere vært flinke. Skulle ønske jeg fikk sjansen til og se det en gang 🙂 Til lykke med prosjektet og stor klem fra meg.

 2. Avatar

  Det lyder som et par rigtig gode dage. Godt at du havde dine flinke hjælpere så du fik tid til at snakke med alle gæsterne.
  Det er virkelig en skøn dag for en havenørd at få lov at snakke have en hel dag og selvom man har travlt op til dagen så er det så dejligt at have færdiggjort nogle hængepartier, det nyder man så godt af efterfølgende 🙂
  Tak for opdateringen og billederne fra haven i Busende, hvortil der er lidt langt for mig at køre, men man ved jo aldrig,
  Jeg synes at det er genialt at I er haver der slår jer sammen.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield