Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Tid til hornvioler og krokus

| 2 Comments

Det er blevet marts, og selv om jeg ikke er her hver eller hver anden weekend, så kan krukkerne godt klare sig alene hjemme. På denne årstid kommer vandingen helt naturligt ovenfra. De mange potter med forårsløg og hornvioler frister hos blomsterhandlerne og i supermarkederne. De klarer sig alle sammen fint på trods af blæst og lidt frostvejr. Det sidste er heldigvis ikke så slemt her ude ved vandet, som på det hjemlige midtsjælland.

I går var jeg en tur i Stege, og der blev jeg fristet. Selv om det var svært at vælge og især vælge fra, begrænsede indkøbet sig til supermarkedstilbudet på 5 kr. pr. potte med hornvioler i den smukkeste lilla farve. Til gengæld kunne jeg så købe en hel bakke.

Hornviolerne landede på plantebordet et kort øjeblik, hvorefter de hurtigt og under stor forårsnydelse blev plantet over i krukker til forhaven og krukkebordet ved indkørslen.

I haven blomstrer det lystigt med vintergækker, erantis og ikke mindt krokus. De findes i store tæpper nederst i haven, og her er det de lyslilla farver som dominerer. Det tager nogle år, før der bliver så mange, for de er helt sikkert selvsåede. Dem, der skyder op på gangarealer, graver jeg op og sætter i krukker. Efter blomstringen skal de graves ned igen på passende steder.

Jeg plukkede en lille buket til morgenbordet, og der gik ikke lang tid før de sprang helt ud.

Foråret og havelivet er i gang. Det er dejligt!

2 Comments

  1. Avatar

    Smukke billeder.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield