Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Forår i husets have

| 3 Comments

I dag har solen været fremme, og for anden lørdag i træk har vi siddet i liggestolene på terrassen og nydt det gode vejr. Tæpperne har været i brug, men hvor har det været skønt, at kunne sidde ude og drikke te og læse og slumre lidt. Dagene går nu med havearbejde, nydning(det er havearbejde jo egentlig også), Klaus nørder og ind imellem laver vi noget god mad. I dag blev det også til en æbletærte, som blev nydt på terrassen.

Æbletærten er inspireret af Mad med Mads og David, og den kan varmt anbefales.

I haven er det ved at være slut med krokus og de fleste vintergækker. De findes i dejlig store mængder, og det sætter jeg stor pris på. I dag har jeg fået plantet alle de afblomstrede, som stod i potter og krukker, ud i bedene. Jeg klapper lige mig selv på skulderen, fordi sidste år nåede jeg aldrig så langt.

Nu blomstrer scilla og lærkespore over hele haven. Især scilla er der mange af, og det giver flotte blå tæpper i græsplænen og i bedene.

Jeg går forsigtigt på græsplænen for ikke at træde på dem, og her på vej ind i huset, er der heldigvis trædesten.

Påskeklokkerne blomstrer nu. Jeg har efterhånden fået en pæn lille samling ved køkkendøren. De kan være lidt svære at se, fordi de vender blomsten nedad.

Her i dekorationen er der et par stykker af dem, hvor de kan ses med hovedet opad. Jeg har plukket rød hestehov i naturen(ikke i det fredede område!) og erantisblade fra haven. De har trukket i vand en times tid, og derefter er de stukket i våd oasis i kurven. Jeg er vild med spånkurve, så derfor blev dekorationen i sådan en.

I haven er der masser af glad gul vorterod. Den betragtes af nogen som ukrudt. Hos mig er den velkommen. Den blomstrer lystigt her i foråret hist og her i græsplænen og lidt i bedene. Om en måneds tid eller to forsvinder den helt, og så tænker man ikke på den før næste forår.

Kærmindesøster er også rigt repræsenteret i haven. Sammen med scilla gør den forårshaven blå. Ingen af dem kræver noget, de giver bare, og det er jeg meget taknemmelig for.

Til sidst en ny tilflytter. Det er en af de primula, som sidste år i januar stod i vindueskarmen. Da den var afblomstret, blev den plantet ud i haven, og som det kan ses, trives den godt.

Det var billeder fra en skøn forårsdag i haven.

3 Comments

  1. Avatar

    Jeg holder meget af de blå forårsblomster, og at de ikke er krævende er efter min mening en stor fordel. Den gule vorterod er smuk i andres haver, den skal bare ikke være i min egen – men det er den!!

  2. Avatar

    Min svigermor kaldte disse smukke blå sibiriske skilla for blå drenge. Hun boede på Sydsjælland. Jeg ved ikke om det er et lokalt navn.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield