Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Der er så forårsfint i haven

| 0 comments

Det er en herlig følelse, at have ordnet alle havens bede og slået græsset for første gang i år. Haven er helt enkelt forårsklar, og jeg er med. Jeg halter ikke bagefter for en gang skyld. Der er selvfølgelig masser af små og store projekter, som jeg regner med at tage mig af i løbet af sæsonen, og jeg når sikkert ikke dem alle, men lige nu har jeg en skøn fornemmelse af overskud på sommerhushavefronten. Det er ikke helt sådan i hverdagshaven, så den glemmer jeg lige for en stund.

Her er skyggebedet ved køkkendøren med persille, purløg, ramsløg, primula, helleborus og vibeæg lige nu. Kanterne er stukket, og der er luget godt, for her er også en del skvalderkål. Der gror en meget gammel hyld, og stolpen i midten er en støtte til den.

Helleborus og vibeæg trives godt her.

Det store bed ved terrassen er også luget og kantsstukket. Her er der lige nu masser af narcisser, og tulipanerner er på vej.

Det varer ikke længe, så skifter bedet helt karakter, når de mørke og pink tulipaner springer ud i maj. Til den tid er de gule narcisser afblomstret.

Her i forhaven er der luget og finpudset, men græsset er ikke slået, for her gror der masser af forårsløg og gule anemoner. Lige nu ser det lidt rodet ud, især fordi jeg har trampet rundt i græsset. Jeg har stukket masser af mælkebøtter i græsplænen. Det kan også være, at jeg med tiden flytter nogle af forårsløgene ind i bedene, så græsset kan slås, for det her bliver lidt for rodet i længden.

Jeg har haft et par ekstra feriedage i forlængelse af påsken, og dem har jeg nydt og brugt i haven. Det har været herligt.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield