Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Nu er der brombær

| 4 Comments

Det her bliver endnu et indlæg, der ender med en kage. Denne gang med opskrift. Det er her i sommerhuset, at der er god tid til bagning, og det er altså en af mine yndlingsbeskæftigelser, kun overgået af alt haverelateret. Kagen starter også med en tur i haven.

Hækken mod syd består af brombær. Det er den tornede originale udgave. Den bliver trimmet hvert forår. Alle de grene, som har givet bær året før, fjernes og de nye grene bindes eventuelt lidt op. Det ender med en hæk, som denne fuld af brombær i august og september. Jeg tror på, at den har en vis effekt mod indtrængning af rådyr lige her.

Brombær modner ikke på en gang. Der kommer nye hver dag. De er modne, når de er sorte og nærmest falder ned i hånden på dig, når du plukker dem.

Der er mere end rigeligt til mange kager og glas med syltetøj. Denne gang endte det med en lækker saftig brombærkage til eftermiddagsteen. Den blev nydt med flødeskum til, sådan er det med sommerhuslivet.

Opskriften finder du i Kogebogen på Anna’s Plads.

4 Comments

 1. Avatar

  mums, sikke en vidunderlig spiselig hæk, og mon ikke du har ret i at rådyrene finder en anden indgang til din have

  • Ina

   Jo, desværre rådyrene skal nok finde en vej ind. De er nu ikke storslemme hos mig. Måske fordi, der er så mange andre lækkerier i nærheden 😉

 2. Avatar

  Hej
  Faldt lige over dette her og har et par spørgsmål.
  – har brombærhækken været bundet op til et espalier fra start eller står planterne frit?
  – hvor høj er hækken?

  Overvejer at etablere en lang brombærhæk. 😁

  • Ina

   Hej Bjarke

   Det er et meget gammelt brombærhegn fra længe før vi overtog huset. Nogle steder er der rester af et gammelt stakit inde i midten, men ellers må det betegnes som fritstående. Det er nok ca. 3 m højt sådan helt af sig selv og med nogle grene, der stikker endnu højere til vejrs. Jeg trækker dem ned og binder dem fast nogle gange, så de ikke bliver alt for høje og tager udsigten til Østersøen.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield