Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Det nye år er begyndt i haven

| 4 Comments

Vi har rundet nytåret, og så begynder et nyt haveår. Der sker noget i haven hele tiden, men det er noget særligt, når de første spirer viser sig. Så starter haven på ny, og noget af det bedste havefix i januar er at finde de første blomster eller bare spirer, der nok bliver til blomster.

Jeg forestiller mig straks alle de smukke vintergækker blomstre i en stor tue, når jeg ser disse spirer. Det bliver et vidunderligt syn.

I et lunt hjørne står disse spirende vintergækker, og det varer ikke længe før den første gæk er sprunget ud.

Juleroserne har været fremme et stykke tid, og der er heldigvis mange blomster på vej. De er lige udenfor køkkendøren, så jeg ser dem mange gange, når jeg er i huset. En god pladsering når man tænker på årstiden, for det er ikke altid, at jeg kommer så langt ud i haven på denne tid. Vi har ikke haft ret meget sne og frost endnu, men temperaturen ligger omkring frysepunktet, og så blæser det godt, og det får chillfaktoren langt ned på skalaen.

Der er flere Helleborus på vej. De mørkere også kaldet påskeklokker er lidt senere på det end juleroserne, og det her bliver nogle flotte mørk rosa helleborus. Blomsterknopperne er tydelige, og der er mange af dem. De har sået sig selv fint, både de hvide og de mørke, så om nogle år, kommer der rigtig mange her i halvskyggebedet ved køkkendøren.

Jeg har også shoppet lidt til krukkerne lige nu. Det syner ikke af meget lige nu, men det er hyggeligt med lidt spirer af krokus, scilla og perlehyacinter i potter ved indgangen.

Der er også kommet to små potter helt indenfor, og så går det rigtig hurtigt. Der bliver en kort fornøjelse til glæde for dem, der kommer i huset i denne uge. Men det er bare dejligt, og så kan de jo plantes ud i haven bagefter.

 

4 Comments

 1. Avatar

  Spirer på løg, der varsler forår, er det eneste formildende i dette grå og kolde januarvejr 🙂

  • Ina

   Det er så rigtigt, især i disse dage hvor vejret ikke ligefrem opfordrer til udendørssyler, så er en runde i haven med spirenydelse noget af det bedste 😀

 2. Avatar

  Smukke billeder af de spirende løg. Det er en glæde at kigge på.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield