Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Find vej i skoven

| 0 comments

Mange af os er nok så vandt til at benytte google maps, at vi helt glemmer at der faktisk findes alternativer. Og især når man bevæger sig udenfor alfarvej og af små skovstier, så oplever man, at google maps “kommer til kort” (undskyld, ku’ ikke lade være).

poditionsdot på blank flade

Helt i skoven, med Google Maps

Klinteskoven er stor nok til, at man kan komme til at man kan komme til at gå i timer, hvis man mister orienteringen. Her er google maps ikke til meget hjælp. For det første er mobil dækningen mange steder begrænset, og har du data – så er der ikke meget indhold.

Ved at slå satellit billeder til, kan man måske være lidt heldigere, at skimte stierne under træerne, men som oftest må man nøjes med at benytte Google Maps til at finde overordnet retning til nærmeste vej

Alternativet

Så har du lyst at udforske skovene vil jeg i stedet anbefale OpenStreetmaps. OpenStreetmaps vedligeholdes af frivillige og har ofte en rigtigt god  detaljeringsgrad. Der findes mange programmer/apps er bygget på data fra OpenStreetmaps. Jeg benytter for tiden OsmAnd~ til Android, og den findes også til iPhone

Stier som stiblede linjer på baggrund af træer.

Skovstier vises som stiplede linjer og gravfund er markeret.

Alle større stier i Klinteskoven er målt op og lagt på kortet, skulle der mangler nogen, kan man selv lægge dem ind. Det er faktisk ikke så svært, men hvis der er for overvældende, så tip mig eventuelt, hvis du synes der er en sti der mangler. Så tager jeg måske forbi næste gang vi går i skoven.

Der findes en masse tilføjelser til OsmAnd~. i ovenstående screenshot ses en masse klatter. Hver klat er referencer til gravfund, eller kæmpehøje der ligger gemt i Klinteskoven. Nogen gange med links til eksterne referencer, hvor man kan læse mere om stedet, men oftest bare en koordinater for fundet.

Detailjeret information om punkt på kort.

Information om interessepunkt

En af styrkerne ved OsmAnd~ er at alt information ligger i telefonen. Du er derfor ikke afhængig af mobildækning, når du er ude i vildnisset. Det tager lidt tid at hente et komplet Danmarkskort, så jeg vil derfor anbefale at du installerer over en god internet forbindelse, før du har brug for den.

Man kan godt benytte  OsmAnd~ som generel navigation til bilbrug, men især søgning efter adresser er noget mere bøvlet end Google, som jo benytter Ai til at gætte på hvor du vil hen. Selve navigationen er også mere arbejdskrævende for din mobil (den bliver varm og spiser batteri), da den jo til forskel fra Google maps ikke bare kan sende til og fra op til onkel Google, og få færdig rutevejledning retur.

 

 

Klaus

Author: Klaus

Linux og teknik nørd, lettere religiøs opensource tilhænger. Har arvet og istandsat min mors hus i Busene, en af de skønneste pletter på Danmarkskortet. Til daglig er jeg system administrator på IT Universitetet på Amager

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield