Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Forårstur til Røde Udfald og Sækkepiben

| 0 comments

Vi går mange ture i Klinteskoven tæt på huset. Den er stor, så der er mange steder at udforske, og det er altid interessant at følge årstidernes skiften. Det er tidligt forår nu. Skoven er lys uden blade på træerne, og alting står på spring. Temperaturen er også tæt på de tocifrede, så når vinden ikke tager en tur forbi, er der lunt og skønt.

Dagens tur startede ved P-pladsen ved Havrelukke. Derfra gik vi gennem skoven ad Grønvejen og ud mod klinten til Røde Udfald. Det er forår, og så er jagten på de første anemoner gået ind. Få hundrede meter ind ad stien, så vi de første anemoner, og det var overraskende nok de hvide. Jeg vidste godt, at de blå var sprunget ud, men ikke at de hvide allerede var så langt fremme. Der var nu heller ikke mange, men de var der på enkelte særligt lune pletter som her.

Her er det kun for at se og nyde. Der er forbud mod at plukke blomster i Klinteskoven, hvad enten det er de blå eller hvide anemoner. Det er for at man ikke skal komme til at plukke de fredede orkidéer, som vokser i området.

Længere ude mod klinten kom de blå anemoner. Dem var der til gengæld mange af. Anemoner er lig med rigtig forår for mig.

Vi forsatte til Røde Udfald, som er en del af Klinten. Her er der en trappe hele vejen ned til vandet, og den tager vi en anden gang. Denne gang holdt vi os oppe på kanten klinten og fortsatte til næste pynt, som hedder Sækkepiben.

Det er endnu et af de smukke steder på klinten. Der er kridt på havbunden, så det klare vand ser næsten middelhavsagtigt ud.

Herfra gik vi tilbage til Havrelukke ad Grimdalsvej. Hidtil havde vi gået ned mod klinten, så nu var det mest opad i den kuperede skov. Det var en fin tur i forårsskoven. Du kan se lokaliteterne her på kortet over Klinteskoven.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield