Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Vandretur ved Ålebæk strand

| 0 comments

I dag har det været et skønt vej med sol og ikke ret meget vind til en forandring. Næsten helt forårsagtigt og helt oplagt til en lang vandretur. Vi går rigtig mange ture, når vi er her. Der er mange muligheder lige udenfor vores dør, men i dag tog vi bilen og kørte til Ålebæk Strand. Vi parkerede for enden af Ålebæk Strandvej, hvor der er en fin parkeringsplads. Herfra gik vi ad stien ned til stranden og gik langs strandkanten.

Det er en nordvendt stenstrand og klinter, der visse steder er ret høje. Her ligger Øksnehøj, der er 32 m over havet. Der er ikke nogen egentlig sti lags stranden, men det er helt fint at gå på stenstranden.

Vi gik op fra stranden til “Stenkisten“, som er et fortidsminde med en langdysse. Der er ikke andet at se end stenene, men et fint afbræk på standturen, og herfra er der udsigt både til havet og landskabet omkring med marker og skove.

Vi fortsatte turen langs strandkanten til Lilleskov, hvor vi drejede af og gik igennem skoven til Stubberup Havevej. Det er en privat skov, så man skal holde sig på stierne. Men der er nok at se på, selv på en januardag. Bladløse træer kan noget andet.

Der er en del stier igennem skoven. Vi bruger ofte OpenStreetMap, når vi er på tur. Den er mere detaljeret en Googlemaps, når du kommer udenfor almindelig vej. Man kan selv tilføje stier og seværdigheder til OpenStreetMap, hvis de mangler.

Et stykke inde i skoven ligger en sø omkranset af rhododendron, sådan helt for sig selv. Der må have været en park eller stor have her en gang, ellers ved jeg ikke hvorfor.

Det er store rhododendron, så de har været her i mange år, og til maj-juni må det være et fantastisk syn, når de blomstrer. Jeg tror, at det bliver til et genbesøg om 4-5 måneder. Man kan nemt komme hen til dem fra Stubberup Havevej. Eneste hage er at man skal finde et sted at parkere, hvis man kommer i bil den vej.

Vi fortsatte vores tur ad Stubberup Havevej og drejede af ved Birkedalsvej, for så at ende på Ålebæk Strandvej. Det blev ialt en tur på knap 7 km langs vandkanten og i smukt kuperet landskab.

Til sidst købte vi en bakke økologiske æg på stien ned til Ålebæk strand fra en solgul vejbod.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield