Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

Sommer og solbær

| 0 comments

Efter en vejrmæssig lidt blandet sommerferie bød weekenden på et par skønne sommerdage, som vi har nydt på terrassen og i haven. Solbærene er modne, og den gamle busk leverer stadig super lækre solbær.

Jeg har plantet et par aflæggere af busken ved siden af, men de har det hårdt. Rådyrene gnider sine gevirer mod dem og spise bladene, så de bliver jævnlig sat langt tilbage i væksten. Jeg har lidt halvhjertet sat hegn rundt om dem. Nu skal jeg have sat det ordentlig fast, så rådyrsvandalismen kan stoppes imens buskene vokser sig store. For den store busk klarer det uden problemer.

I går plukkede jeg 2 kilo solbær og lod mindst lige så mange sidde tilbage. Dem kan fuglene eller andre gæster i Huset spise. Det kan også være, at jeg plukker flere næste gang, jeg kommer. Vi spiser meget marmelade, så det skal nok blive afsat.

De blev syltet med rørsukker og citronsaft og hældt på diverse genbrugsglas. I dag fik jeg kreeret labels af mønstret papir fra gemmerne, og hvidt papir til at skrive teksten på. Jeg har brugt limstift, og det plejer at holde fint. Labels er praktiske, fordi lige om lidt begynder brombærsæsonen, og så skal de også syltes og på glas. De har nogenlunde samme farve, så det kan være svært at skelne indholdet i marmeladeglasene fra hinanden.

Lige til sidst et billede af solbærsnitterne, som sønnen frembragte for et par uger siden til byfesten for et par uger siden. Det var det sidste glas solbærmarmelade fra sidste års høst, der blev brugt til formålet. De laves på samme måde som hindbærsnitter, bare med solbærmarmelade, og de smager skønt.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield