Huset i Busene

sommerhus – have – Møn – ture – renovering

En grøn septemberkrans med ellekogler

| 3 Comments

Ellekoglerne er endnu grønne her i september, og de er rigtig fine i en krans. Der er elletræer lige i nærheden af sommerhuset, så koglerne er nemme at få fat i. De sidder flere stykker sammen på en forgrenet stilk, og det er vigtigt at få stilken med, når kransen skal bindes.

Det bliver en tung krans, så selve kransen skal være af halm, meget tyk ståltråd/hegnstråd eller andet der kan holde formen. Her har jeg brugt en frisk hasselgren, som jeg har bøjet til en krans, og bundet sammen med vindseltråd. Koglegrenene samles som små buketter og bindes på kransen med vindseltråd.

Der færdige krans på køkkendøren…

Men kort tid efter flyttede den ind i gangen ved siden sommerhatten. Det er september og endnu varmt, så hatten er stadig i brug. Koglerne bliver efterhånden brune, og til den tid passer den fint som en vinterkrans.

3 Comments

 1. Avatar

  Hej Ina. Jeg har surfet rundt på din blog og nydt det:-) Jeg har et spørgsmål til din hasselhæk … Jeg købte hus på Lolland for godt halvandet år siden; i haven var 3 helt nedskårne hasselbuske. Jeg har ladet dem vokse, da jeg gerne ville nyde frugterne. Fik en anelse nødder første efterår, og lidt flere i det det just forgangne. Spørgsmålet: Giver din haselhæk, men den beskæring, du foretager, nødder?

  Og et spørgsmål mere .. jeg opdagede en løve i din have! Den lignede en fantastisk løveskulptur, jeg engang så i Firenze … hvor er mon din løve kommet fra?

  Venlig hilsen, Sasha

  • Ina

   Hej Sasha

   Ja, den giver nødder, men ikke så mange første år efter beskæring. Hvis du vil have hækken for nøddernes skyld, skal du nok ikke skære den så hårdt tilbage, som jeg gør

   Havehilsner
   Ina

 2. Klaus

  Hej Sasha, jeg svarer lige på dit sidste spørgsmål om løven: Jeg er ret sikker på min mor købte den hos FB Beton, der ligger lidt udenfor Stege.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield